Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013

Ημερήσια εκδρομή 1ης Αγέλης. Μία εκδρομή αλλιώτικη από τις άλλες !

Στα δημοτικά διαμερίσματα Πλατάνου, Θεόπετρας και Ριζώματος του πρώην Δήμου Παραληθαίων βρέθηκε η 1η Αγέλη Τρικάλων την Κυριακή 25.11.2012, για την προγραμματισμένη ημερήσια εκδρομή στα πλαίσια του μηνιαίου της θέματος.

Ως "ορμητήριο" της δράσης χρησιμοποιήθηκε το πρώην Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου, όπου  νωρίς το πρωί Λυκόπουλα και Γερόλυκοι ξεκίνησαν τη μέρα τους με εκκλησιασμό.

 Μετά από τα ζωηρά παιχνίδια στην πλατεία του Πλάτανου μαζί με τα παιδιά του χωριού, η Αγέλη πραγματοποίησε ειδική δράση τομέα στο δεύτερο σε παλαιότητα στον κόσμο σπήλαιο νεολιθικής εποχής, που βρίσκεται στο χωριό Θεόπετρα. Εκεί τα Λυκόπουλα, μέσα από το παιχνίδι αλλά και τη βοήθεια του φύλακα-ξεναγού, ανακάλυψαν ίχνη και αντικείμενα που χρονολογούνται πολλούς -πολλούς αιώνες πριν με κυριότερο τον τάφο και τα απολιθώματα νεαρής κοπέλας που σώζονται στο χώρο του σπηλαίου. 

 Στη συνέχεια, η επόμενη δράση τομέα πραγματοποιήθηκε σε ελαιώνα της περιοχής όπου τα Λυκόπουλα, πάντα μεσα από βιωματικό παιχνίδι γνώρισαν τον τρόπο συγκομιδής της ελιάς.

Η παραπάνω δράση τελείωσε σε οικολογικό  ελαιουργείο του χωριού Ριζώματος, όπου τα Λυκόπουλα έμαθαν τη διαδικασία "από το λάδι στην ελιά", φεύγοντας με την ανάλογη ανταμοιβή του κόπου τους !! Ένα μπουκαλάκι λάδι παραγωγής τους για τον καθένα τους.

 
Η ημερήσια δράση της Αγέλης έκλεισε αργά το απόγευμα στο Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου με τη ζώνη της ψυχαγωγίας, όπου μικροί μεγάλοι διασκέδασαν με τη ψυχή τους το γνωστό προσκοπικό τηλεπαιχνίδι "είσαι πιο έξυπνος από ένα Λυκόπουλο?"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου